Description

Глукозно-електролитен прашок со додаток на S. boulardii
За рехидратација на деца и возрасни, Со природна арома на јагода.

Rehidro Max е глукозно-електролитен прашок со додаток на Saccharomyces boulardii кој се користи за подготовка на раствор за рехидратација на деца и возрасни. Наменет е за потребите во исхраната кај лесни и средно тешки степени на дехидратација, пропратени со пролив и/или повраќање.

Состав на производот:


*НРВ – нутритивнареферентна вредно ; НРВ не е востановенаст

Начин на употреба:

Бебиња (од 2 месеци), деца, возрасни:
Содржината од една ќесичка да се раствори во 200 ml провриена, и на собна температура оладена вода. Се дава во мали порции во временски интервали од 5-10 минути (лажичка или голтки од шишенце, однсно шолја). Подготвениот раствор треба да се употреби во рок од 24 часа. Да не се додава шеќер и/или засладувач во растворот. Во зависност од степенот на дехидратација се препорачува примена на 1-2 ќесички од производот дневно. Максимум 2 ќесички на ден.

Пакување: 10 ќесички