Description

Маточина, Валеријана и Глог

Pro Nerv капсулите се формулирани на база на екстракт од лист од маточина, корен од валеријана и плод од глог. Синергистичкиот ефект од екстрактот од листот од маточина и валеријана, доведува до опуштање и релаксирање на нервниот систем, одржување на менталната благосостојба во случаи на напнатост и стрес кои произлегуваат од секојдневниот забрзан животен стил, ја поддржува нормалната когнитивна функција, овозможува лесно настапување на сонот кој трае подолго и е непрекинат. Додека пак, сувиот екстракт од плод од глог ја поддржува нормалната функција на срцето и кардиоваскуларниот систем.

Состав на производот:


*НРВ – нутритивнареферентна вредност; НРВ не е востановена

Начин на употреба:

Возрасни: за ублажување на стресни ситуации се препорачува земање на 1 капсула, 2 пати дневно. За постигнување на квалитетен сон се препорачува земање на 2 капсули одеднаш, 30-60 минути пред спиење.

Пакување: 30 капсули