Description

Калциум, витамин Д3, витамин К2, магнезиум и цинк.

Osteo Max Forte се формулирани на база на калциум, витамин Д3, витамин К2, магнезиум и цинк. Калциумот е потребен за одржување на нормални коски. Витаминот Д придонесува за нормална апсорпција / искористување на калциумот и фосфорот и нормално ниво на калциум во крвта. Витаминот Д придонесува во одржување на нормални коски и заби. Витаминот К придонесува во одржување на нормални коски. Магнезиумот придонесува во одржување на нормални коски и заби. Цинкот придонесува за одржување на нормални коски. Цинкот придонесува за нормална синтеза на протеини, нормален метаболизам на макронутриентите и заштита на клетките од оксидативен стрес.

Состав на производот:


*НРВ – нутритивнареферентна вредност

Начин на употреба:

Се препорачува земање на 1 капсула, 2 пати дневно. Капсулите треба да се пијат со малку течност за време на оброк.

Пакување: 30 капсули