Description

За оптимален внес на омега-3 масни киселини, цинк и витамин Е

Omega Vite меките желатински касули. Додаток во исхраната со омега-3 масни киселини, цинк и витамин E. ЕПА и ДХА придонесуваат за нормална функција на срцето. Корисен ефект се постигнува с о внес од 250 mg ЕПА и ДХА. Витамин Е и цинкот придонесуваат за заштита на клетките од оксидативен стрес. Цинкот придонесува за нормален метаболизам на масните киселини, јаглените хидрати, метаболизам на витаминот А, макронутриетни. Цинкот придонесува за одржување на нормални коски, коса, кожа, нокти, вид. Цинкот придонесува за нормална синтеза на протеини, функција на имунолошкиот систем како и нормална синтеза на ДНК во процесот на поделба на клетките.

Состав на производот:


*НРВ – нутритивнареферентна вредност

Начин на употреба:

Се препорачува да се земат 1 -2 капсули дневно, со оброк.

Пакување: 30 капсули