Description

Течен додаток во исхраната на база на рибино масло богато со омега-3 масни киселини.

Omega Max Kids е течен додаток во исхраната кој содржи ДХА и ЕПА. ДХА придонесува за одржување на нормалната функција на мозокот и за одржување на нормалниот вид. v Корисниот ефект се постигнува со дневно внесување на 250 mg ДХА. ЕПА и ДХА придонесуваат за нормална функција на срцето. Корисниот ефект се постигнува со внесување на 250 mg ЕПА и DХA. Внесувањето на докосахексаенската киселина (ДХА) за време на бременоста и доењето придонесува за нормален развој на мозокот кај фетусите и бебињата, како и нормален развој на очите кај фетусите и доените бебиња. Информации за бремени жени и доилки: Корисниот ефект се постигнува со внесување на 200 mg ДХА на ден со препорачан внес на омега-3 масни киселини за возрасни, на пр. 250 mg ДХА и еикозапентаенска киселина (EПA). Земање на докозахексаенската киселина (ДХА) придонесува за нормален развој на бебиња до 12 месеци. Корисниот ефект се постигнува со земање 100 mg ДХA дневно.

Состав на производот:


*НРВ – нутритивнареферентна вредно ; НРВ не е востановенаст

Начин на употреба:

– Бебиња од 6 месеци до 1 година – 1ml масло на ден
(бебиња помлади од 6 месеци само по препорака на лекар)
– Од 1 до 3 години – 1,5 ml масло на ден
– Од 4 до 18 години – 2,5 ml масло на ден
– Лица постари од 18 години – 5 ml масло на ден

Пакување: 100 ml