Description

За диететска регулација на анемија предизвикана од недостаток на Витамин 9 и/или Б12

Мulti B complex содржи оптимален однос на Витамин Б комплекс (Б1, Б2, Б3, Б5, Б6, Б7, Б9 и Б12).

Овие хидросолубилни витамини учествуваат во метаболизмот на протеинот, масти и јагленихидрати и продукција на енергија која е неопходна за нормално функционирање на секоја клетка во организмот. Витамините Б комплекс имаат важна улога во одржување на здравјето на нервниот систем, имунолошкиот систем, мусклулите, кожата, косата, ноктите како и редукција во количината на холестерол во крвта додека недостаток на Витамин Б9и/или Б12 да доведе до анемија. Се препорачува употреба на Мулти Б Комплекс таблети како додатни извор на Витамините Б комплекс.

Состав на производот:


*НРВ – нутритивнареферентна вредност

Витамините Б комплекс се потребни:

– За правилен раст и развој
– За подобар метаболизам
– Кај анемија предизвикана од недостаток на витамин Б9 и/или Б12
– Стари лица
– За правилна функција на нервниот систем
– Кај стрес, психолошки напор и хронични замор
– Вегетаријанците
– За подобрување на апетитот
– Пушачите и лицата кои конзумираат алкохол
– За здравје, кожа, коса и нокти
– За зајакнување на имунитетот

Начин на употреба:

Се препорачува 1 таблета на ден во утринските часови.

Пакување: 50 таблети