Description

Цинк, селен, бакар, витамин Ц и бета-глукан.

Imuno Complex Max e формулиран на база на цинк, селен, бакар, витамин Ц и бета-глукан. Витаминот Ц, бакарот, селенот придонесуваат за нормално функционирање на имунолошкиот ситем, заштитита на клетките од оксидативен стрес. Витаминот Ц и бакарот придонесуваат за нормален енергетски метаболизам. Витаминот Ц има улога во создавањето колагенот за нормална функција на ‘рскавицата, кожата, коските, забите, непцата, крвните садови и придонесува за намалување на уморот и исцрпеноста. Бакарот придонесува за нормална функција на нервниот систем и нормален транспорт на железото во организмот. Селенот придонесува за нормална сперматогенеза. Цинкот придонесува за нормална плодност и репродукција, нормален ацидо-базен метаболизам и нормален метаболизам на јаглените хидрати и макронутриенти.

Состав на производот:


*НРВ – нутритивнареферентна вредност

Начин на подготовка:

1 ќесичка дневно, наутро на празен стомак половина час пред појадок, или навечер пред спиење, да се раствори во половина чаша вода да се промеша со лажичка и веднаш да се испие. Содржината од една ќесичка да се раствори во половина чаша вода, и веднаш цела да се испие. Производот е наменет за возрасни лица.

Пакување: 20 ќесички