Description

За дијететска регулација на хронични инфламаторни заболувања на јетра и цироза на јетра.

Hepagard капсули содржи комбинација на биолошки активни соединенија, вклучително и екстракт од магарешки трн и листови од артичок, кои придонесуваат за одржување на нормалната функција на јетрата. Содржи природни антиоксиданси кои ги штити клетките и ткивата во организмот од слободни радикали, а со тоа допринесува во зајакнување на одбранбените функции на телото. Плодот од магарешки трн и неговата активна состојка силимарин се користат во допринесување на нормално физиолошко ниво на шеќер во крвта.Клиничките студии покажаа дека препаратите засновани на лист од артичок допринесуваат во нормално одржување на липиди во крвта, нормална функција на цревниот систем и помага во подршка на протокот на дигестивните сокови.

Состав на производот:


*НРВ – нутритивнареферентна вредност

Начин на употреба:

Во текот на првите 8 недели, потребно е да се земаат 2 капсули на ден, а потоа да се продолжи со една капсула на ден. Капсулата треба да се зема со малку течност заедно со оброк.

Пакување: 30 капсули