Description

Железо (II)-бисглицинат со витамин Ц, фолна киселина, витамин Б12 и витамин Б6.

Ferrofol содржи хелирано железо (железо бисглицинат) кое овозможува максимална апсорпција со одлична гастроинтестинална подносливост. Железото придонесува за нормално создавање на црвени крвни зрнца и хемоглобин, нормален транспорт на кислородот во телото, нормален когнитивен развој кај деца и нормална функција на имунолошкиот систем. Витамин Б12 и витамин Б6 придонесуве за нормално создавање на црвени крвни зрнца, нормална функција на имунолошкиот систем, намалување на уморот и исцрпеноста, нормалнофункционирање на нервниот систем. Фолната киселина придонесува за раст на мајчиното ткиво за време на бременоста, нормална синтеза на аминокиселините, нормално создавање на крв. Ниско ниво на фолат кај мајката претставува ризик фактор за развој на оштетени неврални цевки кај фетусот. Витаминот Ц го зголемува апсорпцијата на железо, придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем, намалување на уморот и исцрпеноста, заштита на клетките од оксидативен стрес, одржување на нормалната функција на имунолошкиот систем за време и по интензивна физичка активност.

Состав на производот:


*НРВ – нутритивнареферентна вредност

Начин на употреба:

Возрасни, бремени жени, доилки и деца постари од 14 години: 1 капсула дневно, независно од оброкот. Бремените жени за за време на цела бременост,во консултација со лекар.

Пакување: 30 капсули