Description

10 μg (400 IU) Витамин Д3 во една вртлива капсула.

Devital Junior е наменет за дневно надополнување на витамин Д3. Витаминот Д придонесува за нормална апсорпција / искористување на калциум и фосфор и нормално одржување на коските и забите. Витаминот Д придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем и одржување на нормалното функционирање на мускулите.

Состав на производот:


*НРВ – нутритивнареферентна вредност

Начин на употреба:

1 капсула дневно, 8-ми ден по раѓањето до една година. Внимателно извадете ја вртливата капсула од меурот. Зафатете го долниот дел од капсулата со едната рака и горниот дел од капсулата (капачето) со другата. Свртете го горниот дел од капсулата (капачето), повлечете го и извадете го. Држете ја отворената капсула исправена за да не се истури содржината на капсулата. Кога содржината се истура, капсулата може да биде лизгава и може да ви се лизне од раката. Притиснете ја отворената вртлива капсула и исцедете ја содржината на капсулата во лажица или измешајте со млеко.Никогаш не ставајте ја целата капсула во устата на детето. Стиснете ја неговата содржина во лажица и доведете ја до детската уста.

Пакување: 30 вртливи капсули