Description

Придонесува за нормална функција на имуниот и нервниот систем, мускулатурата, коските, кожата и забите.

Cink+C+D3 е додаток во исхраната формулиран врз основа на цинк, витамин Ц и витамин Д3. Цинкот придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем, когнитивната функција, плодноста и репродукција и синтеза на протеини. Цинкот исто така придонесува за одржување на нормални коски кожа, коса и нокти, нормален вид и заштита на клетките од , оксидативен стрес. Витаминот Ц придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем, нормална психолошка функција и одржување на нормален енергетски метаболизам, намалување на заморот и исцрпеноста, заштитата на клетките од оксидативен стрес, создавање на колаген за нормална функција на крвните садови, ‘рскавицата, кожата, коските, непцата и забите. Витаминот Ц ја зголемува апсорпцијата на железо. Витамин Д3 придонесува за нормална апсорпција(искористување) на калциум и фосфор, нормално ниво на калциум во крвта, одржување.

Состав на производот:


*НРВ – нутритивнареферентна вредност

Начин на употреба:

Се препорачува да земате 1 таблета дневно, со оброк.

Пакување: 50 таблети